Find rundt i VVS-junglen: Her er 3 gode råd (2019)

Mange håndværksbrancher har et lidt rynket ry. Historier om at folk bliver snydt florerer på nettet og frygten for at badeværelsesgulvet hælder den forkerte vej ved afleveringsdato har aldrig været større. For at give lidt mere klarhed har et Aarhusiansk VVS firma her samlet lidt gode råd til hvordan du kan finde rundt i junglen for VVS.

Kig på autorisationen

Det kan ikke siges ofte nok eller med store nok bogstager – brug kun en autoriseret VVS’er. Det er ikke en holdbar løsning at vælge en VVS’er uden autorisation, alene af den simple grund, at hvis skidtet ikke virker efterfølgende, så er det dig der står med anden og med regningen, da fosikringsselskaber som udgangspunkt ikke dækker skader, hvor arbejdet ikke er udført af en autoriseret VVS mand m/k.

At tjekke en håndværkers autorisation er relativt simpelt. Det handler om at indtaste et nummer på en hjemmeside. Nærmere bestemt
https://www.sik.dk/registre/autorisationsregister. Herinde vil du kunne indtaste VVS’erens CVR nummer / autorisationsnummer.
CVR nummeret på en virksomhed vil typisk fremgå på en “om os” side eller i bunden af hjemmesiden.

Hvis du ikke kan finde et CVR nummer, kan du altid rette henvendelse til firmaet for at få det oplyst.

VVS-tjek: Bed om referencer

En anden smart måde, at sikre sig at der er tale om en ordentlig VVS’er er ved at bede om referencer. Det kan både være til private men også til erhverv. Rigtig mange håndværkere har en række projekter som de er specielt stolte af og det er ofte muligt at få lokket ud af dem hvilke der er tale om. Specielt hvis der er tale om større projekter vil det være en god ide lige at tjekke op på hvordan og hvorledes med referencer.

Tjek anmeldelser på nettet

Vi hører ofte, at anmeldelser kun er for webshops og deslige. Men folk anmelder også håndværkere rundt omkring på nettet.
Der findes adskillige steder på nettet hvor almindelige mennesker giver anmeldelser af VVS’ere og andre fimaer.

Her tænkes der blandt andet på Trustpilot og Google Reviews. Trustpilot finder du på siden af samme navn, google reviews kan være lidt mere tricky at finde ud. Det er dem der dukker op, når du søger efter et firmanavn på google.

Det er ofte værd, at læse anmeldelserne og begrundelsen for den givede karakter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *