Badeværelsesdesign – her er de nye trends (2020)

Badeværelset har udviklet sig meget gennem tiden og er efterhånden blevet et rum man opholder sig i, på linje med andre rum i huset. Dette stiller også større og større krav til hvordan badeværelset bliver indrettet. Danskernes badeværelser er blevet større med tiden – faktisk er det sjædent at man i dagens Danmark ser badeværelser på størrelse med dem der var i gamle dages lejligheder i indre by.

Badeværelsestrends i 2020 – Less is more

Flotte sæber til badeværelset

Hvis man kigger på det billede der tegner sig rundt omkring badeværelses-design-branchen. Så er det tydeligt at der mange steder stadig hersker et “Less is more” mindset, hvor inspirationen fra “new nordic” stadig er intakt.


Blandt de førende på den front finder vi herhjemme Norm CPH, som har nogle ekceptionelt smukke elementer til vaske, som nærmest bare ligner et bord med en vask inkorpereret, smukt, simpelt og hamrende flot.

Badeværesestrends i 2020 – Farver

I Danmark har vi lidt et ry for at vælge det sikre, det der også er sikkert om 10 år og 20 år. Derfor ender vi ofte i variationer af hvid på badeværelset – ligeledes er vi også i den situation, at der mange steder i landet er absurde mængder kalk i vandet, så farvet gulv kan hurtigt få en anden farve, hvis ikke de bliver metodisk tørret af.

Men er man alligevel lidt eventyrlysten kan man kigge mod pastelfarverne, mod lys laks og mod det grønne og det sorte. Ligeledes er elementer i HVID blevet populære over de seneste år.

Ligeledes er de moderne elementer blevet malet hvide, hvor kobber tidligere var standarden for det moderne badeværelse. Grunden til dette er, at kobber og de lidt blide, støvede pastelfarver ikke matcher så godt med kobberfarven

Top tip – skal du have nyt badeværelse, så kan du med fordel tage på badeværelsesudstilling og kigge på dem i miljø inden du erhverver dem. Følg dette link og find eks. en badeværelsesudstilling i århus

Badeværelsestrends i 2020 – Fliser

Flot mosaik udenfor

Ligesom med farverne, så er fliserne en historie, som minder om den der bliver fortalt oppe i afsnittet omkring farver. Med det menes der, at en del danske badeværelser ofte bare benytter sig af hvide fliser, fordi det er det sikre valg. Badeværelset er en stor investering og en renovering kan da også ofte løbe op i både 30-50-100.000 kr. Så det er naturligt at man gerne vil have noget, som en potentiel fremtidig køber vil synes er fint, tilstrækkeligt og så ikke tænker nærmere over det.

Vores anbefaling er dog, at du ikke lader “måske i fremtiden” være ledestjerne for et indretning go design af et rum du skal benytte i mange år endnu og derfor er det anbefalelsesværdigt, som minimum, lige at kigge på hvad man kan få af farvede fliser i 2020

Gør du dette vil du støde på både mønstre, mørke pastelfarver og meget moderne retrodesigns. Her er bl.a. Dyb, støvet rød moderne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *