Silkeborg bytorv renoveres med hjælp fra lokale virksomheder

Silkeborg bytorv har gennemgået en omfattende renovering gennem de senere år og resultatet står nu klart. Et lokalt, dansk firma, Jessing har hjulpet. Læs alt om projektet her

Silkeborgs bymidte havde i mange år trængt til en visuel opdatering. Det er en by i rivende udvikling, med mange fine varemærker og kendetegn, samt en del turistbesøgende i sommermånederne. Silkeborg Bytorv var klar til en opdatering og sådan en har de nu fået.

Silkeborg er et sted, som holder den danske kunstner, Asger Jorn, meget nær og derfor har det også været en af inspirationkilderne til det nye bytrov. Ligeledes har det “lokale” firma, Jessing, været involverede – de har blandt andet leveret byrumsmøbler til projektet. Sammen med arkitektene er det blevet udvalgt forskellige materialer og faconer, som har passet ind i byens DNA og historie – det være sig vandet, det grønne omkringliggende, lyset og kunsten.

Et billede af en jydsk provinsby

Der er, som sagt, blevet taget udgangspunkt i en del forskellige ting. Herunder kommer der en forklaring af nogle af de forskellige referencer.

Asger Jorn – Asger er en af byens helt berømte kunstnere. Kendt for hovedværket Stalingrad (som for øvrigt kan ses på Asger Jorn Museet i Silkeborg) blev Asger født i

Vejrum lidt udenfor Silkeborg i 1914. Han blev født med det lidt mere borgerlige, og jyske, navn, Jørgensen, men tog i året 1946 navnet “Jorn” i stedet for. Jorn rejste en del i udlandet, men vendte tilbage til Silkeborg adskillige gange i sit liv. På hans sidste rejse efter den sidste udånding i 1973, blev en del af hans kunstsamling også doneret til Silkeborg Kunstmuseum, som snart herefter skiftede navn til Asger Jorn Museum.

Vandet – Vandet er en central del af Silkeborgs DNA. Silkeborg søerne er en helt naturlig del af danskernes ordforråd i 2019 og det er også sandt – der er da mange søer omkring byen. Når der refereres til Silkeborg søerne refereres der som regel til Brassø, Borresø og Julsø, men også de mindre og omkringliggende søer.

Ovenstående har som udgangspunkt været omdrejningspunktet for renoveringen af bytorvet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *