3 typer tandlægeudstyr der vil gøre dit liv nemmere

Tandlæge-professionen er en profession, som ved brug af forkert udstyr, ofte kan lede til dårlig ryg over en længere periode, da det kan være utroligt hårdt at sidde foroverbøjet.
Der er dog remedier, som vil gøre det nemmere for dig at være i faget i mange år fremadrettet

Lup briller

Lupbrillen er et stykke udstyr, som du ikke vidste du ikke kunne leve uden. En lupbrille giver dig mulighed for nærmest at kigge ligeud, medens du egentligt kigger ned – forvirret? Frygt ikke. Det er ikke så kompliceret igen. Det der er tricket med brillen er, at dens glas er vinklet således at billedet projiceres op foran dig. Dette er faktisk det, som kaldes en “prismebrille”. En lupbrille er et indbygget zoom i din prismebrille, således at du kan komme helt tæt på, uden nødvendigvis at skulle sidde foroverbøjet.

Det er naturligvis alfa omega, at du får fat i den rigtige lupbrille – og gerne en lupbrille som ikke vejer ret meget. Derfor kan man med fordel gå efter en brille som bruger lette stel og en letvægtsoptik.

Man opererer med to typer optik i lupbriller, kepler luppen og galilei luppen. Begge har fordele og ulemper, men Kepler er generelt den bedste lup, målt på ren performance, men er til gengæld tungere og mere kompakt. Galilei luppen er derimod en letvægtslup, som har et bredt synsfelt og en god dybde i billedet.

Den rigtige stol

Den rigtige stol er nem at komme rundt om patienten på, den er nem at benytte og den understøtter en god arbejdsstilling. Den forkerte stol kan give rigtig træls ryg. Derfor er det heller ikke et sted der er til at spøge med i en profession med så mange krævende arbejdsstillinger som der er tale om hos tandlæger / klinikassistent / tandplejer.

Det er vigtigt, at du tager en stol, som er designet til mennesker der sidder ned i mange timer hver dag, en traditionel saddelstol vil være suboptimal i sin udformning, ligeledes vil en kontorstol med ryglæn være suboptimal, da den opfordrer til passivitet – en muskelreducerende udfordring for mange tandlæger.

Derfor er rådet – stolen er bestemt ikke et stykke udstyr, hvor du har lyst til at gå ned udstyr – rygproblemer har nemlig en tendens til at hænge ved i lang tid.

Posture shirt

Døjer du med ondt i rygge, fordi du ikke lige få sat dig ordentligt – vanens magt er stor og har du først vænnet dig til at sidde forkert, kan det være svært at komme ud af det igen.

Her kan en såkaldt “posture shirt” være behjælpelig med at “nudge” dig i den rigtige retning. En posture shirt fungerer lidt ala det populære “sportstape”, som snartsagt alle atleter render rundt med. Det den gør er, at hvis du sidder krummet forover, eller i en anden supoptimal stilling, så vil du opdage modstand i skuldrende, således vil det automatisk blive den mest optimale stilling, som er den mest naturlige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *