3 byer hvor gastronomien er i højsæde i 2019


Mad er i dag blevet et vidt begreb, som vi forbinder med både kultur, kreativitet og oplevelser. Gastronomien er i fokus verden over, og hvert land byder på deres egen unikke gastronomiske oplevelse,  som madentusiaster står i kø for at prøve. Madkulturen koncentrerer sig ofte i storbyer, og i dette indlæg vil vi gå i dybden med 3 storbyer, hvor du med garanti finder kulinariske oplevelser.

Spis ude i Aarhus, Danmark

Aarhus er kendt for at have et højt gastronomisk niveau, hvor man inde på store som små restauranter og caféer kan finde kulinariske madoplevelser. Latinerkvarteret er et must-visit område, hvor brostensbelagte gader summer af liv, kultur og mundvandsløbende mad. Især diversiteten i Aarhus gastronomi er inspirerende, da man både finder nye versioner af klassiske danske retter såsom tarteletter, stegt flæsk med persillesovs og flæskestegssandwich, og oceaner af lækre versioner på udenlandsk mad. En restaurant, der her har skilt sig ud, er Slap Af, som serverer lækker mad i et stille og roligt miljø, hvor gæster har plads til at hvile i sig selv, mens de nyder en nøje sammensat menu af kvalitetsråvarer, der kilder alle smagsløg. De har formået at skille sig ud med deres After Dark Deals, hvor man nyde lækre bøffer og specialudvalgt vin efter dagens hårde arbejde. 

Besøg slap af her – Restaurant i latinerkvarteret

I Aarhus har du et enormt udvalg af restauranter, hvor du kan få en komplet madoplevelse – og det bedste er, at der hele tiden kommer nye, spændende spisesteder!

Nyd livet i København, Danmark

Når vi snakker om gastronomiske byer, så vil det være en fejl, hvis vi ikke nævner Københavns gastronomiske scene. Storbyen bugner af interessante spisesteder, og turister fra nær og fjern kan ikke vente med at fordybe sig i den endeløse gastronomi, som blomstrer i de hyggelige københavnske gader.
Også i København er diversiteten i centrum, hvor du finder alt fra prisvenlige bistroer til uforglemmelige Michelin-restauranter. Et must-visit er Torvehallerne, hvor råvarer og sammensætning i det nordiske køkken genfortolkes og udvikles til perfektion.

En ting du kan være sikker på i København, er at kvaliteten er i top, og at du med garanti får en uhøjtidelig restaurantoplevelse.

Tag en tur til Helsinki, Finland

Finland huser en sand kulinarisk perle, storbyen Helsinki. Byen har stor fokus på sin gastronomiske udvikling, hvor man vil stimulere entreprenørers lyst til at åbne inspirerende, lækre spisesteder. Det har skabt en kvalitetsrig madkultur, hvor både lokale, sæsonbestemte og økologiske råvarer er kommet i fokus i hele samfundet.
Udover unik gastronomi, så byder hovedstaden også på en masse kulturelle oplevelser. Hvis du går en tur i Helsinkis gader, vil du øjeblikkeligt beundre den smukke historiske arkitektur, der præger bybilledet. Et must-visit er Storkirken fra den finske renæssance, der bærer på mange spændende historier om byens fortid.


Unikke madoplevelser til dig og mig

Vi skal i dag ikke lede længe efter gastronomiske oplevelser, så uanset om du er til klassisk, nationalt mad eller nyfortolkninger, så byder Danmarks storbyer på et fantastisk udvalg, der garanterer dig en unik madoplevelse. Vi behøver samtidig ikke længere kun at søge indenfor landets grænser, da andre storbyer, såsom Helsinki, også kan forkæle vores smagsløg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *